La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

Webinar Convivència ADR i Pandèmia

3 Experts/es 3 Preguntes 3 Conclusions     

10 i 24 de maig de 2021

Els propers dies 10 i 24 de maig de 16.00 a 17.30 hores convidarem a tres expert/es perquè ens aportin les seves reflexions envers com la Pandèmia ha transformat la intervenció en conflictes i en la convivència.

Es farà en forma de col·loqui on les persones inscrites podran fer aportacions i preguntes directament als experts convidats.

Es desenvoluparà mitjançant plataforma zoom.

El preu per cada sessió és de 10€ i si us inscribiu a les dues el preu total és de 15€.

Per inscriure’s cal omplir el formulari que trobareu a l'enllaç següent:

Gestor d'inscripcions 

Aquesta formació està reconeguda com a formació continuada pel Centre de Mediació de Catalunya.

 

Us hi esperem!

 

 

 


Laboratori teatral per a mediadors i medidores

Novembre i desembre de 2020

Laboratorio teatral para mediadores y medidoras

Noviembre y diciembre de 2020

 

Enllaç per a més informació. Enlace para más información

Enllaç per a inscripcions. Enlace para inscripciones

 


Cápsulas de reflexión crisis covid-19

Mayo 2020

Diálogos de expertos entorno a la convivéncia, la cultura de la paz y la sociedad en tiempo de pandemia.

 

Ver video promocional

 

 


Dia Europeu de la Mediació

21/01/2018

Enguany a EsMediacio celebrem el Dia Europeu de la Mediació amb les activitats següents: 

Uns dies abans i en col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, l'Eva Noguera Cambray va poder participar en una sessió formativa amb la conferència "Serveis socials i mediació, quina ha de ser la relació?".

A l’Institut Domènec Perramon ho vam celebrar a través de Servei de mediació comunitària i ciutadana de l’Ajuntament d’Arenys de Munt i l’equip de mediació del mateix centre. Concretament vam organitzar una activitat dirigida als alumnes en que inicialment havien d’identificar les situacions de conflicte que percebien al seu entorn i tot seguit proposar diferents intervencions individuals o col·lectives de diàleg, pau i millora de la convivència. En acabar es van poder llegir les millors propostes, les quals es van enlairar amb globus d’heli per enviar-les simbòlicament al món.

 

Tenint en compte l'actual situació política i social a Catalunya, el mateix divendres EsMediacio va organitzar una jornada adreçada bàsicament a professionals del sector amb la conferència "Teixint la convivència dins la societat catalana actual: una mirada des de la mediació". Iker Usón González, dinamitzador de programes per la pau i la convivència a Euskadi, va exposar les seves experiències gestionant el conflicte basc. 
Els assistents (més de 50) van valorar molt positivament aquesta iniciativa i continguts, proposant a l'organització la possibilitat de fer més jornades d'aquest tipus.
 
 

El mateix dia de la celebració, EsMediacio també va poder difondre els beneficis de la mediació a través dels diferents mitjans de comunicació locals (Ràdio Mataró i Ràdio Arenys de Mar), xarxes socials, etc.  

Des d’EsMediacio valorem molt positivament la setmana i agraïm l’enorme participació als diferents actes.

 


Preparant el Dia Europeu de la Mediació

19/01/2018

Enguany EsMediacio celebra aquesta jornada tant especial oferint-vos la conferència “Teixint convivència en la societat catalana actual: una mirada des de la mediació” per part d'Iker Usón González, dinamitzador de processos locals en favor de pau i convivència a Euskadi.

Aquí teniu tota la informació que necessiteu per tramitar la vostra inscripció. Us hi esperem!

 


EsMediacio a Ràdio Canet

23/10/2017

Vivim moments de conflicte, doncs EsMediacio parla de mediació més que mai.

 

Enllaç a l'àudio del programa 

 


EsMediacio a Ràdio Arenys

24/04/2017

Una vegada més la nostra entitat difon els beneficis de la mediació, en aquest cas al programa de ràdio "Tot a l'Hora" de Ràdio Arenys, oferint als seus oients un tallers d'aprenentatge sobre la Mediació Familiar. 

 https://www.youtube.com/watch?v=lBrz92z80mc

 


Dia Europeu de la Mediació

21/01/2017

Com no podia ser d'una altra manera, EsMediacio un any més celebra el Dia Europeu de la Mediació participant en diferents activitats, de les quals enguany us en destaquem dues: 

El dia abans la nostra presidenta Eva Noguera Cambray va ajudar a fer-ne difusió per la ràdio a través de la plataforma multimèdia LA XARXA. Aquí en teniu l'enllaç: parlem de mediació a La Xarxa

Per primera vegada l'entitat s'anuncia als diaris, concretament al diari EL PERIÓDICO DE CATALUNYA amb el seu recull monogràfic.
 

 

 


Felicitació de nadal

23/12/2016

 


Conveni amb la Diputació de Barcelona

04/04/2016

La Diputació de Barcelona, veient l’esforç i l’aposta que l’Ajuntament d’Arenys de Munt està destinant a promoure la mediació com a mitjà de resolució de conflictes i per a la millora de la convivència, ha considerat signar un conveni de subvenció per tal de donar suport econòmic a la prestació del servei, un suport que inicialment està previst únicament per a ajuntaments amb més de 15.000 habitants.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt, des de la regidoria de Participació va apostar, des de l’any 2006, per la mediació com a mitja de solució de conflictes entre privats.

El Servei de Mediació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt es presta, des de l’any 2011, a través de l’associació EsMediació, entitat per a la Gestió Integral i dialogada dels Conflictes, i es realitza amb atenció personal i individualitzada a les persones interessades en la mediació, bé en les oficines municipals o bé allà on l’interessat convingui. Actualment aquest servei es fa els dijous de les 5 de la tarda a les 8 del vespre a l’edifici Cotxeria.

En el curs 2014-2015 es va iniciar el projecte d’acostar la mediació a l’Institut Domènec Perramon. Es va començar amb la formació del professorat, expandint-la posteriorment a un grup de joves mediadors. Aquest projecte s’ha continuat durant el curs 2015-2016, des de la regidoria de Participació amb el recolzament de la regidoria d’Ensenyament.

D’altra banda, juntament amb la regidoria de Medi Ambient, s’han realitzat campanyes de sensibilització per tal de millorar la convivència i el civisme a Arenys de Munt, on s’ha comptat i es compta amb el suport del Servei de Mediació, com per exemple, en l’actual campanya de civisme respecte la recollida selectiva en les comunitats de veïns.

També s’ha promogut des del servei la Setmana de la Convivènci@, que es va celebrar l’última setmana del mes de gener de 2016, i que va comptar amb la participació de les següents entitats del municipi: Voluntaris per Arenys de Munt, Donaviva, Catecolònies, l’equip de mediació de l’Institut Domènec Perramon, les AMPA’s de les Escoles Sobirans i Sant Martí, l’empresa Lleure 3D i la companyia de teatre Simsalabim.

Des de la regidoria de Participació s’està treballant en altres projectes, com ara el Projecte Radars, en el què es compta amb la intervenció del Servei de Mediació.

 


Formació al Consell Comarcal del Maresme

09/02/2016

Gestió de conflictes i eines mediadores per a lideratge d'equips i projectes; Management.

Data d'inici: 17 de març. Inscripcions obertes. Places limitades.
 
Objectius
Introduir coneixements i eines entorn la gestió eficient dels conflictes en equips i serveis professionals des del rol professional de responsabilitat i management, i aprendre habilitats mediadores i de gestió de conflictes per minimitzar les conseqüències negatives del conflicte i generar noves dinàmiques relacionals i ransformatives per al bon lideratge dels equips.
 
Més informació:
 

 


Setmana de la convivènci@: tot un èxit

01/02/2016

Ahir diumenge vam donar per finalitzada la Setmana de la convivènci@ per a la infància i l’adolescència, esdeveniment per a la promoció i difusió de la cultura de la pau, la bona convivència i el diàleg per aquest col·lectiu. Les activitats s’han pogut realitzar gràcies a la col·laboració d’entitats municipals de primer ordre: les escoles Sobirans i Sant Martí amb les seves AMPA, l'Institut Domènec Perramon i el seu equip de mediació, Catecolònies, Voluntaris per Arenys de Munt, l’associació Donaviva, Ràdio Arenys de Munt, etc.

Els seus organitzadors, l’Ajuntament d’Arenys de Munt i l’entitat EsMediacio - Gestió integral del conflictes, valorem molt positivament l’alta participació tant d’entitats com de nens/nenes, pares/mares i joves. 

Aquí us mostrem algunes fotografies:


Teatre de titelles: "La princesa i el Drac" a càrrec de la companyia SimsalabimTeatre de titelles: "La princesa i el Drac" a càrrec de la companyia SimsalabimDesitjos de pau i convivència a càrrec de l'equip de mediació de l'Institut Domènec PerramonDesitjos de pau i convivència a càrrec de l'equip de mediació de l'Institut Domènec Perramon

 

Jornada de l'esport sense violència a l'Escola SobiransJornada de l'esport sense violència a l'Escola Sobirans

L'hora del conte. Contes per conviure millor a càrrec de l'AMPA de l'Escola St. MartíL'hora del conte. Contes per conviure millor a càrrec de l'AMPA de l'Escola St. Martí  

Desitjos de pau i convivència a càrrec de l'equip de mediació de l'Institut Domènec PerramonDesitjos de pau i convivència a càrrec de l'equip de mediació de l'Institut Domènec Perramon

Taller de manualitats "Un colom per la pau" a càrrec de Voluntaris per Arenys de MuntTaller de manualitats "Un colom per la pau" a càrrec de Voluntaris per Arenys de Munt

 


Dia Europeu de la Mediació

21/01/2016

Avui dia 21 de gener EsMediacio celebra el Dia Europeu de la Mediació amb la ferma voluntat de seguir treballant per a promoure-la, plenament convençuts que els valors que aporta a la societat (diàleg, respecte, confiança, convivència i responsabilitat) ens permetran progressar cap a una societat més cohesionada. Per això, dijous passat vam donar suport a l'acte organitzat pel TSCAT (Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya) sobre la Mediació com a eina d'intervenció social, i ahir vam parlar de com crear espais de supervisió en mediació a la Ciutat de la Justícia.

 


Del passat al present

21/01/2016 (el Periódico)

De vegades no som conscients que la mediació, entesa com la participació d’una tercera persona que promou la conciliació i l’acord autodeterminat de les parts en conflicte, existeix des dels orígens de la mateixa humanitat. Sovint ignorem que és tan antiga com el mateix conflicte. De fet, el que entenem avui en dia per mediació té el seu origen en mètodes utilitzats per civilitzacions de fa més de 2.000 anys per resoldre conflictes en les relacions familiars o de parentiu. Deia Aristòtil que el conflicte és promotor de canvi i a la vegada és conseqüència d’aquest. 

Hem de reconèixer així que la mediació sempre ha estat a la nostra disposició encara que malauradament no ha estat una forma predominant per resoldre els conflictes. La història moderna ha passat per diferents mecanismes de gestió de conflictes –entre els quals es destaquen les guerres, les religions, l’exercici del poder o el sistema judicial— que avui produeixen insatisfacció i desafecció en la nostra societat. En canvi, en el context de les reivindicacions i transformacions que estem vivint per avançar cap a una societat més participativa i autònoma en les seves decisions, s’està tendint a utilitzar la mediació com una metodologia protagonista. El context actual està donant visibilitat als beneficis personals i relacionals i als canvis i transformacions positives que aporta la mediació en la gestió de conflictes.

És en l’àmbit familiar, d’on prové la mediació, on s’ha generat actualment una major necessitat d’implementar-la. La mediació des del benestar social i com a professió esdevé una eina primordial i necessària per resoldre conflictes en les relacions familiars, donant resposta a les diverses i complexes dinàmiques que s’hi donen. Els beneficis de la mediació per a les persones, les famílies i el conjunt de la societat fan especialment necessari incloure-la al sistema de benestar social perquè el conjunt de la ciutadania hi tingui accés.

 Eva Noguera Cambray

Coordinadora de la Comissió de Mediació del Col·legi de Treball Social de Catalunya

 


Felicitació de nadal

25/12/2015

Enguany l'equip d'EsMediacio us fem arribar aquesta felicitació de nadal desitjant-vos que passeu unes molt bones festes!

 


París i pau

16/11/2015

Després d’un cap de setmana de commoció pels atemptats a París el divendres passat, avui em desperto pensant més que mai en la necessitat i la importància de la nostra professió i en la possibilitat d’aportar alguna reflexió.

Els atemptats terroristes són actes d’extrema violència on es maten a persones i es destrossen famílies, però també on especialment es trenquen societats. Aquests actes, com a fons de generació de pors, creen estereotips i prejudicis d’una forma gairebé inconscient, fan trontollar la tolerància i el respecte entre les diferències culturals, polítiques o religioses, i trenquen les normes de convivència explícites de la nostra societat com la Llei de Drets Humans, la legislació Penal, els tractats internacionals, etc., però que alhora també trenquen les normes implícites d’aquesta convivència.

Aquest cap de setmana, com molts d’altres en que patim atemptats en contra la llibertat i la pau, he vist la facilitat amb la què tractem la violència i les poques respostes no violentes aportades pels diferents estaments i administracions.

Aquestes formes de violència en el fons són la resposta a conflictes que ja estan oberts i que ara mateix, en el cas dels atemptats de París, es troben en el seu moment més àlgid. És en aquest moment on rau la importància de donar una resposta alternativa a la violència i on cal cercar solucions generadores de diàleg. Deia Mahatma Gandhi “ Ull per ull, tothom es tornarà cec.”. És precisament aquesta resposta la que condicionarà directament l’aprenentatge dels més petits en veure com els adults gestionen i resolen els seus conflictes.

Avui més que mai m’adono com de necessari és seguir treballant per a la difusió i l’educació en valors de no violència i pau, de respecte a les diferències i de promoció del diàleg. Però també de la importància en la implementació i accés, per part de la ciutadania i les seves organitzacions, a  formes alternatives de gestió dels conflictes, eines preventives que ens apropin a la millora de la convivència ara mateix tant qüestionada.

Perquè aquestes eines són les úniques armes que poden aturar realment la violència i les barbàries del nostre món. Deia Eleonor Roosevelt, “No només cal parlar de pau. Un ha de creure en ella, i no és suficient creure-hi, cal treballar per aconseguir-la.”

Eva Noguera Cambray

 


Neix "EsMediacio"

15/06/2015

A partir de la mediació realitzada a Arenys de Munt, EsMediacio neix com la primera entitat al Maresme de Mediació. Aquesta ajuda a difondre la mediació com a eina necessària per a la millora de la convivència i de les relacions socials, a la vegada que promou la gestió extrajudicial dels conflictes. Eva Noguera és mediadora a l’ajuntament i presidenta d’aquesta nova entitat.  La mediació és una disciplina i una eina de resolució del conflictes de forma dialogada i consensuada, que ajuda les persones en conflicte a trobar solucions a les situacions de disputa o dificultats en les relacions. 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?